duminică, februarie 15

femei, femei... e plina lumea de nebune..

Creaturi ciudate, femeile!
Imi plac femeile. Imi place ca se inchid uneori in universul lor si tare dibaci trebuie sa fii sa le scoti de acolo. Poate sa ai chiar tenta de magician. Dar daca esti intr'adevar dibaci, nu'ti pierzi vremea incercand sa le scoti afara, intri tu dupa ele. Odata intrat, trecut prin chinurile incercarilor, prin frumusetea lor, o sa iti doresti sa iesi. In trei ani sau mai putin. De nu, o sa te inchizi in propriul tau univers, inauntrul universului ei, sau o sa inceapa a curge cu lume in universul ei.
Dar femeile sunt incredibile. Sunt atat de diferite intre ele. Nu vei gasi doua femei la fel. Nu le poti cunoaste. Sunt copilaroase cu pretentie de mature. Si mature cu pretentie de copilaroase. Rad si plang si nu'ti dai seama de ce se intampla asta, si nu le poti gasi vreun rost. Sunt in stare sa te dea peste cap si sa'ti demonstreze ca toate credintele tale de pana acum nu au niciun rost, pentru ca tot ele sa'ti demonstreze ca de fapt sunt corecte dar tu nu le meriti pentru ca te poti lepada atat de usor. Femeile te fac sa razi fara sa'ti dai seama de ce. Te fac sa'ti pironesti privirea intr'un loc cu orele fara sa'ti dai seama de ce. Femeile sunt caramida cu care iti construiesti visele. Ele sunt cele care se gandesc intens la nimicuri si trec pe langa lucruri importante fara sa clipeasca. Femeile au par matasos, si picioare frumoase, si umeri albi , si sani, si buze frumoase, si spate arcuit. Si te indeamna... toate te indeamna.
Sunt chiar dragalase ele asa.
Au insa cateva mici probleme.
Sunt rotunde. Nu, nu fizic, psihicul lor este sferic. O sa dezamagesc acum barbatii misogini care au trait in minciuna crezand ca femeile au mintea in colturi. Nici pe departe dragii mei, nici pe departe. Fiecare gand al femeii dezvolta un altul, mai ambiguu, iar acesta la randul sau si mai ambiguu, si istoria continua, si se nasc intrebari in capul femeii care nu'si gasesc raspuns decat in capul ei, in cazurile fericite in care un raspuns este gasit. In caz contrar, mintea ai fabrica alte si alte intrebari care duc in acelasi loc. Ea nu'ti poate explica in doua cuvinte ca laptele este alb. Iti va spune ca, in mod cert, nu este negru. Si parca nici verde. Si nici albastru. Nu are dungi. Sau carouri. Nici floricele, desi sunt in trend. Chiar asa, de ce nu are floricele? Mda... Pai nu, nu e nici roz, desi ar fi dragut... Parca are insa o tenta de galbui din cand in cand, laptele ala. Dar in principiu e..alb!
Femeile sunt dificile, vaste, complexe, mecanismul lor e simplu insa incredibil de incalcit. Partea nasoala e ca nici ele nu se inteleg. Practic, tu nici nu are rost sa te mai chinui sa pricepi ceva. Nu o sa reusesti. Fug intotdeauna de ceea ce isi doresc cu adevarat. Le cheama adeseori "Nu", desi emana "Da" din toti porii. Asteapta de la tine sa le demonstrezi de mii de ori ca le meriti dragostea, sau atentia, sau orice altceva, pentru ca in final sa'ti spuna "Stiam eu ca nu'ti pasa". Isi fac un hobby din fabricatul migrenelor tale. Si ele chiar au impresia ca merita, doar pentru singurul fapt ca le fac sa dispara in modul lor inocent si fermecator. O femeie va fugi in partea opusa dorintelor ei, fiind convinsa ca merita efortul de a fi ajunsa din urma de dorinta ei.
Later edit: nu stiu ce dracu am scris mai sus, dar in principiu sunt oleaca misogina din cand in cand. Iar in restul timpului sunt feminista. :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu