vineri, ianuarie 9

Tu o iubesti, zici, nu?

Te trezesti dimineata si iti zboara gandul la ea. Vrei sa o suni dar nu mai ai credit. Ii dai doar bip, ea te suna inapoi mereu. Nu si acum. Chiar iti respinge apelul. E la ore. Poate te duci si tu pe la scoala, pe la facultate, pe la serviciu... poate freci menta acasa. Si dupa ce iti bei cafeaua si iti fumezi monumentala tigara, nu prea mai ramane nimic de facut asa-i? Ai vrea sa faci un dus dar nu ai apa calda. Sau poate ai dar ti-e prea lene. Si in frigider cam bate vantul. Ah, uite, gata, l-ai apucat pe Dumnezeu de un picior, ai gasit o sfanta activitate. Te duci in sufragerie, unde ti-a lasat mama, saraca, dimineata inainte sa plece la serviciu, o suta dă mii. Tragi pe tine, cu meticulozitate, blugii dă jmecher, cauti pe sub pat sosetele de ieri, imbraci hanoracul nespalat si te avanti in baie sa vezi rezultatul. Te privesti magulit in oglinda, incordezi putin buzele, ridici o spranceana, mimezi un poopik - doua, mai ridici o data spranceana. Apilici niste gel pe paru-ti matasos cu o miscare senzuala si controlata. Nu te grabesti. Ai timp. Ai tot timpul din lume. Ritualul acesta te transforma in barbatul fatal. Ce mai, esti bine, bine dă tot. Putin Brut completeaza tinuta ta de barbat fatal. Putin mai mult chiar. Ti-ai pus in cap sa o cuceresti pe vanzatoarea de la chioscul din colt, asta trebuie sa fie! Dar nu, nu e posibil. Tu o iubesti pe ea...
Privirea ei se pierde in reflexia adidasilor tai murdari calcand impetuos. Ca intr-un film cu Antonio Banderas, i se deruleaza imaginea ta de jos in sus, parca in reluare. Respiratia i se opreste pentru o clipa, dupa care se dezmeticeste si isi umezeste buzele. Nici nu e in stare sa te mai priveasca in ochi. Ochelarii tai de soare sunt inconvenientul. Singur numai tu din spatele lor o poti privi in voie. Esti atat de misterios pentru vanzatoarea de la chioscul din colt, ajunsa la venerabila varsta de 61 de ani, fara insa sa aiba onoarea de a cunoaste pe altcineva asemeni tie. Tu scoti din buzunarul gecii bancnota si ceri de şaij' dă mii un pachet de tigari, si daca mai ramane, si mai ramane, ceva de mancare. Doua paini si o bucata de parizer, d-ala ieftin. Important e ca ai tigari acum, ce daca sunt cumparate din banii lu măta care munceste saraca pe 6 milioane, din care jumate plateste intretinerea si jumate ti-o picura tie in fiecare dimineata pe masa din sufragerie, nestiind ca tu iti iei tigari. Dar tu nu te gandesti la asta si deci odata reajuns in casa, ramai fara activitate. Din nou. Mananci putin din parizerul ieftin, dar nu e bun. Ca e ieftin. Si te plictisesti de moarte. Si deja statul pe mess e o formalitate, iubita ti-a curatat lista si toate shukrele care iti intretineau diminetile au disparut subit. Deci te intorci trist la frecatul de menta. Dar cum si frecatul de menta te cam plictiseste, iti rasare in minte ea. Si ii dai din nou un bip, sa stie ca te gandesti la ea de cu zori. iti respinge iar si, evident, nu te suna inapoi nici de data asta. Ba ce naspa de ea ca se duce la scoala. In rest e fata buna. Dar ce sa-i faci, necazul ne loveste pe toti. Ce bine de ea ca te are pe tine. Ar trebui sa-ti fie recunoscatoare, iti zici, si odata cu gandul asta ii mai dai un bip. Trecand peste tristetea care te macina ca ea nu te mai suna odata, profiti de clipele petrecute in tihna si te gandesti tu asa in profunzime la problemele existentiale de actualitate, care evident te privesc direct. Cat de incorecta e viata asta cu unii. Cat de nedreptatit esti tu, care abia fumezi un pachet de tigari pe zi si bei un vin de doaga de la tataia de la Cucuietii din Deal. Nu ai si tu un ban de o bere cu baietii. Sa-ti scoti prietena la un cico nici atat. Iar altii au atatea si nu stiu sa profite! Stau ca prostii si isi pierd timpu' cu ochii in carti, incercand sa vrajeasca fetele cu ce vad ei scris in carti acolo. Ba si proastele alea ce mai cred. Eh, viata e greu.
Si in timp ce tu esti adancit in ganduri pline de filozofie si har, iti zbarnaie telefonul. E ea. Ah, ea! Iti spune copilarindu-se ca ii e dor de tine si ca trece pe la tine in drum spre casa, acum a iesit de la cursuri. Uite ca iti zambeste si tie soarta, ziua urmeaza sa ia o cu totul o alta intorsatura decat promitea in zori. Daca ai noroc si ea e in toane bune poate dai si tu o buca ceva. Ca esti barbat doar, cat sa mai rezisti si tu? In fine, important e ca mai vezi o moaca noua. Ca de a ta te-ai cam plictisit. Nici nu ai timp sa te adancesti din nou in ganduri despre singuratate ca ea si apare la usa. Va petreceti aproape tot restul zilei impreuna. O alinti, ii spui ca e viata ta, ca o iubesti, cand te imbeti ii zici uneori ca vrei s-o iei de nevasta. E misto cu ea. Uneori iti aduce cate o bere cand vine pe la tine. Daca ai nevoie de bani te imprumuta. Te inveseleste. Te si invata chestii. Te intelege si nu prea iti cere mai nimic. Si ce e cel mai misto e ca iti ofera afectiune. Te hraneste cu afectiunea si energia ei. Te oboseste insa cand lasa injuraturile si glumele de strada la o parte. Ea cica "vorbeste serios". Come on dude! Bah deci femeile sunt toate la fel, nu inteleg ele cum sta treaba, ca barbatii nu pot asa sa se deschida de fata cu toata lumea. Ei se adancesc in ganduri, cum spuneam, pline de filozofie si har, in singuratate. Cel mult in compania altor barbati. Ca asa e-n... profunzime. Si ea vrea sa patrunda in universul asta al vostru. Of mai fetica ma!
Da asa in rest e fata buna zici. Buna buna sau asa, mai oarecum? Adica au mascultii erectie in preajma ei sau nu? Au? Pai ce mai vrei nene? E misto asa in general, nu? Stai pe la ea, sta pe la tine. Nu prea se supara, si daca se supara reusesti tu sa o impaci. Tine la gluma, zici ca e unul din vagabontii tai. Te-ai obisnuit cu ea si ea cu tine. Faza tare e ca te accepta fara sa incerce sa te schimbe, ceea ce e convenabil pentru tine. Nici tu nu incerci sa o schimbi, nu prea te intereseaza felul ei de a fi, de fapt nici nu o cunosti asa bine. Nici nu prea te intereseaza asa prea multe despre ea. Adic, sa nu se inteleaga gresit, o iubesti mult de tot, ar fi si mai misto daca nu ar mai avea alti prieteni in afara de tine, ar fi si mai misto sa stea mereu numai cu tine, sa nu se mai bosumfle cand o lasi balta si te duci cu cate un ratat (dar ce sa faci daca alti tovarasi mai cool nu ai si tu?), sa nu se mai gandeasca ea asa la toate alea, eventual sa bea tapan si sa se apuce de fumat. Deci asa chiar ar fi femeia perfecta. Insa la ce bun sa te intereseze pe tine ce prieteni are? Sau ce carti si'a cumparat in ultima vreme? Daca nu scrie Kama Sutra pe ele oricum nu au valoare. La ce bun sa stii ce vrea sa faca cu viata ei? La ce bun sa ii stii motivele? Astea sunt problemele ei. Si oricum sunt irelevante pentru relatia voastra. Insa tu o iubesti, zici, nu?
Cat de mult o iubesti? Ai ramane cu ea daca ai castiga la loto? Ai plimba-o in dreapta ta in ferrari-u tau? Ai mai suna-o cand toate shukrele ar fi in preajma ta, dandu-ti atentie si oferindu-ti sex pe tava, asteptand niste bani in schimb? Ai continua sa o iubesti daca nu ar avea tatele alea mari si curu ala bombat? Ai continua sa o iubesti daca ar fi intr-un scaun cu rotile? Pentru ca eu cred ca tot ce poti simti e senzatie de atasare si nimic mai mult. Si pentru ca ea vede mizeria asta cu ochii goi si reci.

3 comentarii:

  1. Interesant...
    nu voi face un comentariu complet pt nu exista suficient spatiu de stocare pe blogspot :D

    Totusi, se poate afirma, gandirea este diferita si este nevoie de multa karma sa putem reproduce ceva real. Acesta este motivul pt care nu se poate prezice viitorul. Adevarat ca stim de existenta mai multor "viitoare", dar acestea sunt "viitoare posibile" care includ doar o parte sau mau mult decat prezinta realitatea. Un adevar este cunoscut intotdeauna la trecut.

    Istoria se prezinta cu adevar alterat de gandirea celor care se cred optimisti, sa zicem mai buni, daca exista o definitie pt genialitatea de bine:
    "Invatam trecutul pentru a nu repeta 'greselile' pe viitor."

    Ce definitie avem pt greseala ? Pur si simplu nu putem sa luam un element de comparatie si gasim o definitie corecta ? Ba da, dar corecta subiectiv.

    Ma opresc aici si astept ca autorul sa recalculeze parametrii nucleului realitatii si sa il accepte asa cum se defineste el.
    Astept evidentierea tabloului de realitate si un raspuns la intrebarea: "De ce democratie?"

    pe curand Sunshine, and Be Fair, do not mess with real life :) it's really stinks

    RăspundețiȘtergere